Del Walhalla a Jerusalem: Wagner i la política (Idees)
Jaume Radigales Babí

Del Walhalla a Jerusalem: Wagner i la política (Idees)

Del Walhalla a Jerusalem: Wagner i la política (Idees) - Del Walhalla a Jerusalem: Wagner i la política (Idees) por Jaume Radigales Babí fue vendido por EUR 10,00 cada copia. El libro publicado por Angle Editorial. Contiene 120 el número de páginas.. Regístrese ahora para tener acceso a miles de libros disponibles para su descarga gratuita. El registro fue libre.

En el decurs del segle XX, la música ha estat una de les eines per magnificar la imatge dels governants i, en general, dels aparells de poder més utilitzats pels règims polítics més diveros. Des de la cançó popular fins als últims èxits del rock i el pop, passant per autors d'èpoques pretèrites, les relacions entre art musical i poder polític han estat fructíferes per. sempre interessades.

Aquest assaig repassa la contradicció en les idees polítiques de Richard Wagner i les influències en les seves obres, tant escèniques com te.riques.

A partir d'aquí, Jaume Radigales demostra la fraudulenta i interessada utilització de Wagner -i de molts altres compositor-. Per part del nacional-socialisme alemany, així com la també interessada 'prohibició' que de la música wagneriana se'n fa, de manera no legislada, a l'estat d'Israel.

L'any 2001 el pianista i director d'orquestra argentinoisrealià Daniel Barenboim va obrir la caixa dels trons en interpretar, a Jerusalem, peces de Wagner. Es a partir d'aquests fets quan es qüestiona la legitimitat d'aquella prohibició, tenint en compte la també contradict.ria política cultural d'Israel i, a més concretament, de la seva Orquestra Filharm.nica. Amb aquest text, l'autor fa una crida a la reflexió, asserenada i desapassionada, a partir del desemmascarament i la relativització de les idees polítiques i de la música del mateix Wagner.

Aquest treball, que combina amb encert l'erudició i la recerca d'un lloc no polititzat per a la música en la societat de masses, va ser proclamat guanyador ex aequo de la tercera edició del premi IDEES d'Assaig Breu 2004.Jaume Radigales (Barcelona, 1969)

Es doctor en Hist.ria de l'Art i professor titular de la Universitat Ramon Llull, on imparteix les assignatures d'Estètica i de Llenguatge Musical a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna.

Ha publicat, entre d'altres, El pensament musical de Joan Maragall, L'.pera, Els orígens d

Del Walhalla a Jerusalem: Wagner i la política (Idees), Del Walhalla a Jerusalem: Wagner i la política (Idees) PDF, Del Walhalla a Jerusalem: Wagner i la política (Idees) EPUB, Del Walhalla a Jerusalem: Wagner i la política (Idees) AudioBook