Bilden av profeten : berättelserna om Muhammed och deras funktion förr och nu
Jan Hjärpe

Bilden av profeten : berättelserna om Muhammed och deras funktion förr och nu

Bilden av profeten : berättelserna om Muhammed och deras funktion förr och nu - Bilden av profeten : berättelserna om Muhammed och deras funktion förr och nu por Jan Hjärpe.. RegĂ­strese ahora para tener acceso a miles de libros disponibles para su descarga gratuita. El registro fue libre.

VEM VAR MUHAMMED? Bilden av Muhammed är inte bara kontroversiell i västerlandet. Även inom islam finns det hundratals berättelser om profeten Muhammeds utseende och karaktär. Jan Hjärpe diskuterar olika perspektiv på bilden av profeten som den växer fram i koranens texter och i den muslimska traditionens olika berättelser. Vilka funktioner har berättelserna haft och hur fungerar de idag i den religiösa och politiska diskussionen. Hjärpe lyfter fram de viktigaste händelserna i hans liv och verksamhet och reflekterar över varför berättelserna ser ut som de gör. Jan Hjärpe är professor emeritus i islamologi. Han har publicerat ett stort antal böcker om den muslimska världen och om islam och är ledamot av Vitterhetsakademin.

Bilden av profeten : berättelserna om Muhammed och deras funktion förr och nu, Bilden av profeten : berättelserna om Muhammed och deras funktion förr och nu PDF, Bilden av profeten : berättelserna om Muhammed och deras funktion förr och nu EPUB, Bilden av profeten : berättelserna om Muhammed och deras funktion förr och nu AudioBook